salades

Salade met cranberries en kip

Ingrediënten
  • Gemengde slablaadjes
  • Braadboter vloeibaar
  • Kipfilet
  • 1 sinaasappel, in partjes
  • Pijnboompitten, licht geroosterd
  • Stukje brie, in plakjes gesneden
  • Gedroogde cranberries
  • Cranberrycompote (zelf gemaakt)
  • Olijfolie
  • Witte balsamicoazijn
  • Zout en peper
 
Bereiding

Bak de kipfilet in de boter mooi bruin en gaar. Strooi er wat zout en peper over en laat de kip afkoelen. Snijd de kip in kleine stukjes. Laat de gedroogde cranberries even wellen in heet water, laat ze uitlekken en droog ze tussen keukenpapier.
Verdeel de sla over een platte schotel en leg er de kip, sinaasappel, cranberries, brie en pijnboompitten op.
Klop een dressing van 1 eetlepel azijn, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie. Verdeel dit over de salade. Leg hier en daar een paar schepjes cranberrycompote.
 
print recept nr. 395   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan