hoofdgerecht

Cajunrijst met pittige kip

Ingrediënten
  • 300 gr kipfilet in grove stukken
  • 1 ui gehakt
  • 2 stukken bleekselderij in stukjes
  • 2 tl gerookt paprikapoeder piment
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen chili poeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 rode paprika’s in stukjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 gr chorizo in stukjes
  • 3 lente uitjes in dunne ringetjes gesneden
  • 5 takjes peterselie grof gehakt
  • 200 gr zwarte bonen
  • 150 gr basmati rijst
  • 1 tl grof gemalen zwarte peper
  • 1 tl grof zeezout
 
Bereiding

Verhit wat olie in een brede pan of wok en bak de kip met het zeezout, de zwarte peper en 1 tl van het paprikapoeder in een paar minuten bruin. Haal uit de pan en zet apart.
Strooi de rijst in een koekenpan en giet hier kippenbouillon bij tot de rijst ongeveer een centimeter onder het vocht staat. Breng aan de kook en laat het vocht dan op laag vuur verdampen (je ziet dan de putjes in de rijst vallen). Schep de rijst om en schenk er dan weer bouillon bij tot het net onder staat. Herhaal dit tot de rijst gaar is (deze mag niet meer hard en kalkachtig smaken).
Bak de chorizo uit in een andere koekenpan en laat deze even uitlekken op wat keukenpapier.
Doe de ui in de pan waar je de kip in hebt gebakken en fruit deze tot ze zacht is. Voeg de bleekselderij, paprika,komijn, tijm en chilipoeder toe en bak nog 2 minuten. Gooi vervolgens de 2e tl paprikapoeder toe en blus de groenten af met een flinke scheut kippenbouillon. Laat het vocht op laag vuur verdampen en schep dan de kip en de zwarte bonen erbij om even mee te warmen.
Schep de rijst en de chorizo door de groenten en breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
Serveer de Jambalaya Dude style in een diep bord en bestrooi deze met de lenteui en peterselie. 
print recept nr. 392   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Simoneskitchen.nl