Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels (geschild, in stukken)
-
150 ml melk
-
50 gram boter
-
Zout en peper
-
750 gram spruitjes (schoongemaakt)
-
2 eetlepels olijfolie
-
2 uien (gesnipperd)
-
500 gram rundergehakt
-
1 eetlepel vadouvan
-
200 gram druiven (gehalveerd) of gewelde abrikozen
-
100 gram geraspte cheddar
-
2 eetlepels paneermeel
Bereiding
Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree.
Roer de melk, zout, peper en de helft van de boter door de puree.
Kook intussen de spruitjes met zout in circa 5 minuten beetgaar en giet ze af. Halveer de spruitjes.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien. Voeg het gehakt en de kerriepoeder (vadouvan) toe en bak dit rul. Schep de spruitjes en druiven of abrikozen erdoor.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.
Bestrooi met paneermeel, geraspte kaas en de rest van de boter in vlokjes. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.