hoofdgerecht

Hartige clafoutis met groenten en geitenkaas

Ingrediënten
  • 2 rode paprika’s
  • 150 gr. haricots verts, gehalveerd
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 4 eieren
  • 165 g bloem, gezeefd
  • 320 ml melk
  • 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
 
Bereiding

Ontvel de paprika’s (zie Tips en technieken). Kook de haricots verts in 3 min. beetgaar. Fruit in koekenpan de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. in olie. Oven voorverwarmen tot 175 °C. Snijd de paprika’s in grove repen. Paprika, haricots verts en olijven door ui scheppen. Eieren schuimig kloppen. Bloem met zout en peper naar smaak erdoor kloppen. In gedeelten melk toevoegen, blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. Dun laagje beslag in quichevorm schenken en in midden van oven in ca. 10 min. laten stollen. Vorm uit oven nemen. Groentemengsel en geitenkaas over deegbodem verdelen en rest van beslag erover schenken. Beslag (= clafoutis) in 40-45 min. bruin en gaar bakken. Uit oven nemen, in vorm laten afkoelen tot lauwwarm en in punten snijden en serveren. Eet smakelijk! 
print recept nr. 385   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden op wat eten we vanavond.nl
Volgende keer de paprika’s niet grillen maar in repen gesneden bakken in olijfolie met een beetje knoflook.