hoofdgerecht

Gegrilde groenten met manchego

Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 courgette
  • 3 tenen knoflook, heel maar ontveld
  • Extra vierge olijfolie
  • 400-450 gr kikkererwten, uit pot of blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • Zout en zwarte peper
  • 1 flinke hand geraspte manchego
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Meng de paprika, rode ui, courgette en knoflook in een schaal door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Schep de groentemix op een bakplaat en bak voor circa 20 minuten in de oven. Schep ondertussen af en toe om. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en schep de groenten in een schaal. Voeg hier vervolgens de kikkererwten, balsamico, basilicum en een klein scheutje olijfolie aan toe. Check de knoflooktenen! Misschien kun je ze in stukjes snijden of pers ze boven het mengsel. Schep het geheel dan nog even lekker door elkaar. Bestrooi met de manchego en maal er zout en peper over.
 
print recept nr. 384   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan