voorgerecht

Pittige zoete aardappelsoep

Ingrediënten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 zoete aardappels ongeveer 600 g
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el rode currypasta
  • 1 flinke hand verse koriander
 
Bereiding

Kook 600 milliliter water in een pan en voeg hier het groentebouillonblokje aan toe.
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en voeg deze toe aan de groentebouillon.
Voeg ook de currypasta en de kokosmelk toe en laat dit zo’n 15 minuten koken, totdat de zoete aardappelblokjes zacht zijn.
Hak ondertussen de koriander grof. Voeg in de laatste 2 minuten de helft van de koriander toe aan de pan.
Pureer de zoete aardappelblokjes en het vocht met een staafmixer tot een gladde soep.
Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de rest van de koriander. 
print recept nr. 383   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Chicks love food