hoofdgerecht

Ovenschotel pompoen en bacon

Ingrediënten
  • 900 gram flespompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tijm, fijngehakt
  • Koosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 250 gram bacon, fijngehakt
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 45 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de flespompoen in stukken van ongeveer 2,5 centimeter. Doe de pompoen met olijfolie, knoflook en tijm in een grote ovenschaal.
Breng het geheel op smaak met peper en zout en strooi er dan bacon over.
Zet de ovenschaal in de oven tot de pompoen en bacon gaar zijn, ongeveer 20 tot 25 minuten.
Haal de ovenschaal uit de oven en bedek met mozzarella en Parmezaanse kaas.
Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog eens 5 tot 10 minuten, tot de kaas gesmolten is.
 
print recept nr. 382   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Kookfans.nl