hoofdgerecht

Spaanse tortilla met paprika en tonijn

Ingrediënten
  • 2 theelepels vadouvan
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 8 eieren
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • Versgemalen zout en peper, optioneel
 
Bereiding

Kook de aardappels 15 minuten tot ze nog een beetje stevig zijn. Spoel ze af onder de koude kraan. Snijd ze in niet te dikke plakjes. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in dunne ringen
Verhit intussen in een koekenpan 3 eetlepels olie. Bak de knoflook, ui en paprika gedurende 10 minuten op niet te hoog vuur.
Klop de eieren los. Schep ui, knoflook, paprika, aardappels, tonijn en vadouvan door de eieren.
Verhit 3 eetlepels olie in de koekenpan en schep het eimengsel er in en bak dit ongeveer 15 minuten op laag vuur. Keer de tortilla wanneer het ei begint te stollen. Bak de andere kant lichtbruin en gaar. Totale baktijd 30 tot 40 minuten. Snijd de tortilla in punten.
 
print recept nr. 381   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Ik heb de tortilla niet omgekeerd, maar wel ongeveer 8 tot 10 minuten onder de grill in de oven gezet. Prima resultaat!