salades

Haringsalade met bleekselderij en augurk

Ingrediënten
  • 4 nieuwe haringen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • 1 grote zure augurk of 2 middelgrote
  • ½ bakje dille
  • 1 theelepel mierikswortel
  • Sla, soort naar wens
  • Versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: ranchdressing
 
Bereiding

Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water. Pel ze en snijd in plakjes.
Snijd de haring in kleine blokjes. Schil de draden van de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Snipper de sjalot en snijd de augurk in blokjes. Pluk de dille van de takjes.
Schep in een kom de haring, sjalot, augurk, mierikswortel en dille om.
Verdeel wat sla over 2 borden, daarover de bleekselderij en vervolgens de haring. Garneer met ei en nog wat dille en maal er wat peper over. Als je graag nog wat dressing over de salade wilt, dan is ranchdressing hier heel lekker bij. 
print recept nr. 379   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan