salades

Kikkererwten en komkommer salade

Ingrediënten
  • 1 pot kikkererwten (uit de Turkse supermarkt)
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 100 gr feta
  • Handje dille
  • Sap van een 1/2 citroen (ongeveer 1 volle eetlepel)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
 
Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op (=aquafaba, bewaren en te gebruiken in plaats van eiwit). Spoel ze daarna goed af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Schep de kikkererwten in een mooie schaal. Snijd de komkommer en de avocado’s in blokjes. De komkommerblokjes kunnen bij de kikkererwten in de schaal. De avocadoblokjes bewaar je in citroensap (tegen verkleuring) tot het moment van serveren. Klop een mooie dressing van citroensap, olijfolie, peper en zout.
Schenk de dressing over de salade en verkruimel de feta over de salade.
Maak de salade af met de fijngehakte dille en de avocadoblokjes.
 
print recept nr. 374   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan