salades

Cobb Salad

Ingrediënten
  • 125 gram rookspek
  • IJsbergsla, in brede repen gesneden
  • 4 of 6 kleine trostomaten (red pearl)
  • 1 avocado, in blokjes
  • 100 gram blauwe schimmelkaas, in blokjes
  • 4 bosuitjes, in dunne schuine stukjes
  • Eventueel een beetje tuinkers
  • Citroen-yoghurt dressing:
  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroenolijfolie
  • Zout en peper
  • Klein scheutje water
  • Een lepeltje pestospread
 
Bereiding

Snijd het rookspek in hele dunne reepjes en bak deze in een koekenpan mooi bruin en krokant. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier.
Klop van de opgegeven ingrediƫnten een romige dressing.
De trostomaten worden in kwarten gesneden en de pitjes verwijderd. Snijd de tomaten dan in smalle reepjes.
Verdeel de ijsbergsla over een platte schotel. Schep er een lepeltje dressing door.
Voeg tomaten, bosui, avocado, spekjes en schimmelkaas toe en schep er de rest van de dressing over.
Eventueel een beetje tuinkers erover verdelen.

 
print recept nr. 368   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van Patricia Wells