salades

Kipsalade met gedroogde tomaten

Ingrediënten
  • 1 kipfilet
  • Bakboter
  • Gemengde slablaadjes
  • 1 rode puntpaprika, in dunne ringen
  • Halfgedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroenolijfolie
  • 1 theelepel maple syrup (optioneel)
  • Zout en peper
  • 2 of 3 theelepels pesto
  • 100 gram provolone, in blokjes of grof geschaafde parmezaan
  • Pecannoten of pijnboompitten, licht geroosterd
 
Bereiding

Begin met het drogen van de tomaatjes. Voor dit recept gebruikte ik mini romaatjes. Halveer ze, leg ze in één laag in een ovenschaal met de platte kant naar boven. Giet er olijfolie over, maal er zout en peper over en een beetje tijm. 1 uur in de oven op 120 graden. Laten afkoelen.
Bak de kipfilet met zout en peper in een beetje boter mooi lichtbruin en gaar. Smeer er een dun laagje pesto op en laat de kip afkoelen. Snijd er vervolgens hele dunne plakjes van.
Verdeel de sla, paprika, kaas en kip over een platte schotel. Klop een dressing van azijn, olijfolie, zout, peper en een klein lepeltje pesto. Druppel de dressing over de salade. En tot slot de halfgedroogde tomaatjes en de pecannoten.
 
print recept nr. 367   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan