salades

Makreelsalade met radijs en appel

Ingrediënten
  • 150 ml Griekse yoghurt of crème fraīche
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels appel-ciderazijn
  • 1 theelepel suiker of honing naar smaak
  • zout en peper
  • 150 gram romaine sla, losse blaadjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 groene appel, in blokjes
  • 16 radijsjes, dunne plakjes
  • 250 – 300 gram gerookte makreel, in stukjes
  • handje bieslook, fijngehakt
 
Bereiding

Klop in een kommetje de yoghurt of crème fraîche met citroensap, azijn, suiker (of honing) en een snufje zout en peper tot een dressing.
Meng in een grote kom de sla met komkommer, appel, radijs, makreel en bieslook.
Schep op 4 borden, sprenkel dressing erover.
Serveer met geroosterd brood.
 
print recept nr. 364   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Francescakookt.nl