salades

Aardbeiensalade met spekjes en croutons

Ingrediënten
  • Gemengde slablaadjes
  • 1 of 2 struikjes witlof, grof gesneden
  • 400 gram aardbeien
  • 4 groene of rode appels met schil
  • Citroensap
  • 4 eetlepels croutons
  • 100 gram spekjes
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
 
Bereiding

Was de sla, de appels en de aardbeien. Snij de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in hele dunne plakjes. Zet de plakjes tot gebruik in koud water met citroensap, zodat ze niet verkleuren. Halveer de aardbeien.
Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes zachtjes uit in ongeveer 15 minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn.
Meng alle ingrediƫnten voor de honing dressing. Klop eerst zout en peper met balsamicoazijn goed door elkaar en voeg vervolgens al kloppend olijfolie, honing en mosterd toe. Verdeel de sla, witlof, aardbeien, appel en spekreepjes over vier borden en schep de dressing over de salade. Bestrooi met de croutons.

 
print recept nr. 363   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan