salades

Rijstsalade met abrikoos olijven en kip

Ingrediënten
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 kipfilet
  • 150 gram gemengde olijven zonder pit, de helft gehalveerd
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1,5 theelepel korianderpoeder
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in dunne plakjes
  • 15 gram verse koriander, grof gesneden
  • 15 gram verse peterselie, fijn gesneden
  • 30 gram amandelschaafsel, geroosterd
  • Voor de dressing:
  • 1 tl sumak
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroenolijfolie
  • Grof zeezout en peper
 
Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat iets afkoelen. Roer door zodat de rijst niet aan elkaar gaat plakken.
Bak de kipfilet rondom mooi bruin en gaar met zout en peper. Laat afkoelen en snijd de kip daarna in kleine blokjes.
Maak de dressing en klop olie, citroensap, sumak, honing en flink peper en zout in een kommetje door elkaar.
Doe alle overige ingrediƫnten in een schaal en giet de dressing erbij. Goed omscheppen en serveren.
 
print recept nr. 362   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden op itsnotaboutcooking.nl