hartig gebak

Australian surprise

Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg, uit de koeling
  • plakjes ontbijtspek, licht gebakken
  • verse peren, gepocheerd of uit blik
  • gorgonzola of castello blue
  • pecannoten
  • rucola
  • balsamico of rode wijnazijn
  • vers gemalen zwarte peper
 
Bereiding

Verwarm de oven op 225 graden.
Bekleed een bakplaat met bladerdeeg en verdeel er achtereenvolgens ontbijtspek, de in dunne plakjes gesneden peer, kaas en pecannoten over. Bak de taart in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
Vlak voor het opdienen de rucola vermengen met een paar eetlepels balsamico azijn en wat versgemalen peper. Verdeel dit mengsel over de hartige taart. 
print recept nr. 36   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Als je het ontbijtspek rauw op het bladerdeeg legt, loopt er teveel vocht en vet uit.
Volgende keer probeer ik het ontbijtspek eerst een beetje te drogen/licht te bakken.
Hopelijk is de bodem dan iets krokanter.