salades

Zalmsalade met dilledressing

Ingrediënten
  • 40 gram recht ontbijtspek
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 1 sjalotje, in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 krop baby romainesla
  • 426 gram rode zalm in blik
  • 125 gram zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel citroenolijfolie
 
Bereiding

Bak de plakken ontbijtspek licht krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe een lepel olijfolie in de pan en fruit hierin zacht de gesnipperde sjalot.
Verdeel ondertussen de sla over een platte schotel.
Laat de zalm uitlekken, verwijder de graten en verdeel de stukjes over de sla. Schep de spekreepjes en sjalot erover. Snijd de dille fijn.
Meng de zure room met mayonaise, citroenolijfolie en dille. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dillesaus over de zalmsalade.
 
print recept nr. 354   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan