salades

Avocado bacon en feta salade

Ingrediënten
  • 2 avocado’s (liefst die zwarte Hass)
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram bakbacon
  • 250 gram feta
  • blaadjes sla, diverse soorten
 
Bereiding

Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd er plakjes van. Sprenkel er direct wat citroensap over. Snijd de bacon in smalle reepjes en bak ze knapperig in wat olie. Verdeel de avocado en de feta over de salade. Voeg de resterende olie en citroensap bij de bacon in de pan en giet de warme dressing over de salade. Lekker met vers gebakken stokbrood.
 
print recept nr. 35   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Hier het eerste resultaat van mijn Aussie cooking! (1999). Op een van mijn strooptochten door Newcastle (NSW) ontdekte ik een winkel, Crazy Buys genaamd en daar moest ik natuurlijk even binnen rondneuzen. In een bak met afgeprijsde (kook)boeken vond ik voor $0.50 een boekje met salade recepten. Dit is er een van.