hoofdgerecht

Hutspot 2.0

Ingrediënten
  • 1 kilo aardappelen,iets kruimig
  • 500 gram winterwortel, in blokjes
  • 4-5 uien, in halve ringen
  • 200 gram chorizo, in dobbelsteentjes
  • 1 eetlepel roomboter
  • olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 theelepel sambal badjak
  • peper en zout
  • snufje gemberpoeder
 
Bereiding

Schil de aardappels en snijd deze in kleinere blokjes. Schil de winterwortel en snijd deze ook in blokjes. Doe ze in de pan bij de aardappels, giet er water bij en wat zout en kook dit groentenmengsel gaar in ongeveer 20 minuten.
Verhit een scheutje olie en 1 el roomboter in een hapjespan. Bak de uien op hoog vuur met een snuf peper en zout gedurende 1 minuut. Doe er een klein beetje sambal en 1 eetlepel honing bij en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur nu laag en laat de uien 10-15 minuten karameliseren. Vergeet niet tussentijds te blijven omscheppen. Bak de chorizo blokjes in een koekenpan goudbruin en knapperig.
Giet de aardappelen en wortelen af. Vang het kookvocht op. Stamp de aardappels en de wortel met kookvocht en een snufje gemberpoeder en eventueel een klontje roomboter tot een puree. Schep de gekarameliseerde ui en de uitgebakken chorizo erbij. Spatel dit voorzichtig om. Breng eventueel nog op smaak met extra peper en zout. 
print recept nr. 343   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Familieoverdekook.nl
Wij hebben ipv chorizo rookworst met mosterd en kaas uit de grill gegeten.