salades

Geroosterde kikkererwten met fetadip

Ingrediënten
  • 1 pot kikkererwten (400 gram), uitgelekt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • Handjevol rivolo tomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode paprika
  • 1/2 citroen geperst
  • 100 gram zure room
  • 50 gram feta
  • 1 teentje knoflook
  • Handjevol verse munt, fijngehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Meng de kikkererwten vervolgens met 2 eetlepels olijfolie, het paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout. Verdeel ze dan over de bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer, avocado, tomaten en paprika in kleine blokjes en meng ze met 1 eetlepel olijfolie en het sap van de halve citroen in een kom. Snipper de rode ui en voeg ook deze toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng als laatste de zure room met de feta en een geperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de kikkererwten door de groentenmix en verdeel hier kleingesneden blaadjes munt doorheen.
Verdeel de salade over een mooie schotel. Serveer de fetadip apart.
 
print recept nr. 339   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Brendakookt.nl
Het uitgelekte vocht heet aquafaba, vervanger van dierlijk eiwit. Ik heb er chocolademousse van gemaakt. Groot succes!
Zie Chocolademousse op basis van aquafaba