Ingrediënten
- 400 g kipfilet
-
1 el kipkruiden
-
2 el bloem
-
4 el olijfolie
-
1 blokje kippenbouillon
-
2 sinaasappels
-
1 ui
-
3 teentjes knoflook
-
3 rode puntpaprika’s
-
100 g chorizoworst
-
250 g risottorijst
-
100 ml witte wijn
-
2 takjes tijm
Bereiding
Bereiden
Bestrooi de kip met de kipkruiden en haal ze door de bloem. Bak ze bruin in de olie en neem ze uit de pan.
Maak 600 ml bouillon.
Was 1 sinaasappel en snijd een dunne reep van de schil.
Bak de ui, knoflook en paprika ca. 2 min. in de achtergebleven olie . Bak de chorizo even mee, en fruit ook de rijst ca. 2 min. mee
Schenk de wijn bij de rijst en laat al roerend verdampen.
Ris de blaadjes tijm boven de rijst, en voeg de sinaasappelschil en de bouillon in 1 keer toe.
Breng het geheel aan de kook en leg de kip erbovenop.
Laat het gerecht afgedekt in ca. 20 min. op laag vuur garen.
Schil 11/2 sinasappel tot op he vruchtvlees en snijd er plakken van. Knijp de 1/2 sinaasappel uit boven de rijst.
Garneer het gerecht met de sinaasappel en wat extra tijm.