salades

Salade simple

Ingrediënten
  • 6 geurige tomaten
  • Handjevol fijngesneden (krul)peterselie
  • Ansjovisfilets op olie, filets losgehaald maar heel gelaten
  • 2 kropjes baby-romainesla, blaadjes losgehaald, heel gelaten
  • Lepeltje kappertjes
  • Een scheut vinaigrette
  • Extra vergine olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
 
Bereiding

Snijd de tomaten doormidden en leg ze in een ovenschaal. Schenk er wat olijfolie over, zout en peper en rooster ze 20 minuten in een tot 180 °C verhitte oven. Ze zullen iets garen en indrogen, waardoor de smaak intenser en zoeter wordt. Laat ze afkoelen. Meng de slablaadjes met de peterselie en de kappertjes in een platte schotel. Druppel er wat vinaigrette over. Verdeel de tomaten over de salade en tot slot de reepjes ansjovis over de tomaten.
Serveer er warm gebakken knoflookbrood bij.
 
print recept nr. 330   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan