hartig gebak

Salamipizza met bodem van niks

Ingrediënten
  • Tomato frito
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 rode puntpaprika, in halve ringen
  • 1/2 salamiworst (AH eigen merk), in dunne reepjes
  • Groene knoflook olijven
  • Geraspte kaas
  • Oregano
  • 140 gram bloem
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml water
  • 1 theelepeltje zout
 
Bereiding

Oven met pizzasteen erin voorverwarmen op pizzastand 275 graden. Minstens 30 minuten.
Roer in een mengkom met een pollepel bloem, olijfolie, water en zout tot een samenhangende deegbal. Rol het deeg zo dun mogelijk uit tot een mooie cirkel.
Smeer een dun laagje tomato frito uit over de deegbodem. Verdeel er vervolgens de ui, paprika, salami en de olijven over en tot slot wat geraspte kaas en oregano.
Schuif de pizza op de steen en bak deze mooi knapperig in ongeveer 8 tot 9 minuten.
 
print recept nr. 326   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan