hoofdgerecht

Witlof met gehaktsaus

Ingrediënten
  • 6 dikke struikjes witlof
  • Boter
  • 250 gram gehakt
  • 100 gram rookspek, in kleine blokjes
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Citroensap
  • Zout en peper
  • Kerrie
  • Paprikapoeder
  • 250 ml bouillon (ongeveer)
  • Paneermeel
  • Geraspte kaas
 
Bereiding

Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door. Het bittere gedeelte onderaan kun je beter wegsnijden.
Kook de witlof in een klein beetje water met citroensap beetgaar. Laat dit goed uitlekken.
Bak de blokjes rookspek krokant in een beetje boter. Gehakt losmaken en meebakken.
Voeg de kruiderij toe. Snijd de ui en de winterwortel in kleine blokjes en roer deze met een blikje tomatenpuree door het vleesmengsel. Schenk er bouillon bij tot een dikke saus. Laat dit een minuut of 10 zachtjes pruttelen.
Verwarm de oven tot 175 graden.
Leg de witlof in een ovenschotel. Verdeel de gehaktsaus erover en dek de schotel af met paneermeel en geraspte kaas en een paar klontjes boter.
Zet de schotel in de oven en bak de witlof ongeveer 20 minuten.


 
print recept nr. 319   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan