salades

Mango kipsalade met avocado

Ingrediënten
  • 1 kipfilet
  • Boter
  • Gemengde slablaadjes
  • Avocado, in plakjes
  • Mango, in plakjes
  • Zout en peper
  • Kerrie
  • Cashewnoten, licht geroosterd
  • Dressing:
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • Zout en peper
  • 2 volle eetlepels olijfolie
  • Klein scheutje citroenolijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Eventueel maple syrup of honing
 
Bereiding

Bak de kipfilet in de boter mooi bruin en gaar. Strooi er een beetje zout, peper en kerrie over.
Laat de kip afkoelen en snijd die vervolgens in dunne plakjes.
Leg een laagje gemengde slablaadjes op een platte schotel en verdeel daar de mango, avocado en kip over.
Klop een dressing van de opgegeven ingrediƫnten en schenk die over de salade.
Garneer de salade met de licht geroosterde cashewnoten.
 
print recept nr. 314   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan