diversen

Knoflookcroutons

Ingrediënten
  • Circa 8 sneetjes brood
  • Flinke scheut olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Zeezout
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de sneetjes brood met een scherp mes in kleine vierkante blokjes. Doe de blokjes in een grote kom. Schenk in een klein kommetje de olijfolie en pers hier de knoflook boven uit. Strooi er ook een goede snuf zeezout in. Klop dit door elkaar met een vork en schenk vervolgens over de blokjes brood heen. Meng het oliemengsel goed door het brood door te husselen met je handen.
Verdeel daarna de blokjes brood over het bakpapier. Zorg dat alle stukjes naast elkaar liggen. Schuif de bakplaat in de oven en bak circa 10 minuten totdat ze droog en krokant zijn. Schep ze halverwege nog even om zodat ze gelijkmatig bruin worden. 
print recept nr. 312   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Ik gebruik een voorgebakken ciabattabrood en dat snijd ik in flinke dobbelstenen.