Ingrediënten
- Circa 8 sneetjes brood
-
Flinke scheut olijfolie
-
2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
-
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de sneetjes brood met een scherp mes in kleine vierkante blokjes. Doe de blokjes in een grote kom. Schenk in een klein kommetje de olijfolie en pers hier de knoflook boven uit. Strooi er ook een goede snuf zeezout in. Klop dit door elkaar met een vork en schenk vervolgens over de blokjes brood heen. Meng het oliemengsel goed door het brood door te husselen met je handen.
Verdeel daarna de blokjes brood over het bakpapier. Zorg dat alle stukjes naast elkaar liggen. Schuif de bakplaat in de oven en bak circa 10 tot 20 minuten totdat ze droog en krokant zijn. Schep ze halverwege nog even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.