salades

Peer en geitenkaassalade met granaatappeldressing

Ingrediënten
  • Jonge bladsla met rucola
  • 2 rijpe peren, in plakjes of blokjes gesneden
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • 200 gram geitenkaasblokjes
  • Handjevol gepelde en geroosterde pistachenootjes
  • Dressing:
  • 1 sjalot, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop
  • 2 eetlepels sherry of appelcider azijn
  • Versgemalen zout en peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Eventueel wat ahornsiroop
 
Bereiding

Klop een dressing van de opgegeven ingrediƫnten.
Verdeel de slablaadjes over een platte schotel met peer, granaatappelpitjes, geitenkaas en pistachenootjes.
Schenk tot slot de dressing over de salade.
 
print recept nr. 311   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden bij food52.com