salades

Kipsalade met artisjokharten en peppadews

Ingrediënten
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • Zout
  • 400 gram krokant gebakken kipreepjes
  • 1 potje rode peppadew pepers, gehalveerd
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt
  • Handjevol gerookte amandelen
  • 2 theelepels gehakte verse tijm
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel sherry azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Citroensap naar smaak
  • Gemengde slablaadjes
 
Bereiding

Maal wat zout over de uiringen, schep ze om en laat ze minstens 20 minuten staan. Giet dan het vocht er goed af.
Meng vervolgens ui, kip, pepers, artisjokharten en amandelen in een grote schaal.
Klop een dressing van azijn, mosterd, tijm, zout en peper en tot slot de olijfolie.
Schenk de dressing over de salade en roer deze voorzichtig door elkaar. Voeg citroensap naar smaak toe en eventueel nog wat zout en peper.
Leg wat gemengde slablaadjes op een platte schotel en verdeel daar de kipsalade over.
 
print recept nr. 310   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan