Ingrediënten
- 6 eieren, gesplitst
-
150 gr. bloem
-
125 gr. suiker
-
125 gr. roomboter
-
125 gr. vulling (bijvoorbeeld rozijnen, bigarreaux, sinaasappelschil)
-
2 theelepels citroenrasp
-
snufje zout
Bereiding
Snijd de roomboter in kleine blokjes en verpak die in vershoudfolie. Leg dit 30 minuten in de vriezer.
Zeef de bloem boven een kom. Hak de boter fijn in de bloem *).
Schep de vruchtenvulling door het bloem / botermengsel **).
Klop de eiwitten met een snufje zout goed stijf in een grote kom. Daarna in een andere kom de dooiers met de suiker en citroenrasp kloppen tot ze licht van kleur zijn (minstens 5 tot 10 minuten). Doe de geklopte dooiers op de eiwitten en spatel vervolgens de bloem met boter en vruchtjes in etappes door het dooiermengsel. Vooral niet roeren.
Giet de inhoud in een ingevette, met paneermeel bestrooide, tulbandvorm. Bak de tulband gaar in een voorverwarmde conventionele oven op 175°C in 45 minuten. Controleer met een satéprikker of de tulband gaar is. Laat de tulband in de vorm even afkoelen. Keer de vorm om op een rooster met een velletje bakpapier.
Bestrooi de tulband voor het opdienen met poedersuiker.