salades

Waldorfsalade

Ingrediënten
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 kleine appel
  • 100 gram pitloze witte druiven (gehalveerd)
  • 100 gram oude kaas (grof gehakt)
  • 100 gram blauwe schimmelkaas
  • Handjevol cashewnoten of pecannoten, licht geroosterd
  • Dressing:
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
 
Bereiding

Schil de bleekselderij met een dunschiller om alle draden te verwijderen. Snijd de stengels in dunne plakjes en blancheer deze kort.
Snijd de appel in zeer kleine blokjes. Meng de bleekselderij met de appel, de druiven, de kaas en de noten.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade. 
print recept nr. 309   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan