Ingrediënten
- 150 gram spaghetti of linguine
-
12 coquilles
-
4 handjes rucola
-
1 bakje cherrytomaatjes
-
2 handjes zwarte olijven
-
2 tenen knoflook, fijngehakt
-
peper en zout
-
olijfolie van goede kwaliteit
-
platte peterselie, fijngehakt
-
grof zeezout en versgemalen peper
-
arachideolie, om coquilles in te bakken
Bereiding
Dep de (ontdooide) coquilles goed droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Neem een grote koekenpan en zet die nog niet op het vuur. Doe in de koude koekenpan de rucola, knoflook, olijven, cherrytomaten, peper, zout en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Schud de ingrediƫnten door elkaar.
Giet de pasta af en laat die uitlekken in een vergiet. Zet nu pas de pan met het rucolamengsel op middelhoog vuur en laat de rucola slinken. De bedoeling is de tomaten heet te laten worden, maar niet te laten barsten. Als alles mooi opgewarmd is, schep je voorzichtig de pasta erbij. Laat dit op een heel laag pitje staan.
Verhit nu in een andere koekenpan snel wat olie en bak de coquilles op hoog vuur aan beide kanten lichtbruin in ongeveer 1.5 minuut.
Verdeel de pasta over een grote schaal en leg de gebakken coquilles er op en sprenkel er nog wat olijfolie over en tot slot nog wat grof zeezout, peper en verse peterselie.