salades

Linzensalade met blauwe bessen

Ingrediënten
  • 500 gram snacktomaten
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes verse oregano
  • 400 gram linzen uit blik
  • 15 gram verse basilicum
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 40 gram ongezouten pistachenoten
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet een ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Strooi er de suiker en wat zout over. Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven.
Spoel ondertussen de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om.
Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Voeg de balsamicoazijn en mosterd toe aan het tomatenvocht en klop tot een dressing. Laat de tomaten een beetje afkoelen en schep de dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten. 
print recept nr. 304   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan