salades

Geroosterde pruimen en avocado salade

Ingrediënten
  • 8 verse pruimen, in partjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Vloeibare honing
  • 1 eetrijpe avocado, in plakjes
  • 10 gram verse platte peterselie, fijngesneden
  • 80 gram serranoham
  • 100 gram gemengde jonge bladsla
  • Handjevol gemengde noten, licht geroosterd
  • 75 gram zachte geitenkaas
 
Bereiding

Verwarm de oven voor 200 °C. Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd elke helft in 4 parten. Schep ze om met ⅓ van de olie en 2 el honing (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Klop een dressing van de rest van de olie, balsamicoazijn, een beetje honing, peper en eventueel zout in een kom.
Meng de sla met de peterselie en verdeel dit over een schaal. Besprenkel met de dressing. Verdeel de avocado, geroosterde pruimen en ham over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de geroosterde noten.
 
print recept nr. 303   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan