salades

Kipsalade met avocado en ananas

Ingrediënten
  • 1/4 verse ananas, in blokjes
  • 250 gram kipfilet
  • 1 avocado, in partjes
  • IJsbergsla
  • Pecannoten, licht geroosterd
  • Dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Scheutje gembersiroop (optioneel)
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 snufje zout
 
Bereiding

Pocheer de kipfilet in bouillon. Laten afkoelen en met je handen in dunne plukjes verdelen (pulled chicken).
Snijd de kroon van een ananas en verdeel deze in de lengte vervolgens in vier delen. Verwijder de schil, harde delen en pitjes. Gebruik een kwart van de ananas en snijd deze in blokjes. Bewaar de rest in de koelkast.
Meng de ingrediƫnten voor de dressing in een schaaltje.
Verdeel de sla over een platte schotel en voeg vervolgens de kip, ananas en avocado toe. Strooi de pecannoten er over en druppel daarna de dressing er overheen.

 
print recept nr. 302   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan