salades

Halloumi en nectarine salade

Ingrediënten
  • 2 nectarines, in partjes gesneden
  • 1 avocado, in plakjes
  • 2 bosuitjes, in schuine stukjes
  • 225 gram halloumi kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zak gemengde sla
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • verse muntblaadjes
  • Dressing:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop
  • eventueel een lepeltje honing
  • peper en zout naar smaak
 
Bereiding

Snijd de nectarines doormidden, verwijder de pit en snijd dan in kwarten.
Snijd de halloumi kaas in plakken.
Klop van de opgegeven ingrediƫnten een mooie dressing.
Zet een grillpan of antiaanbakpan op hoog vuur. Bak de nectarines in de olijfolie aan beide zijden mooi bruin. Schep ze uit de pan en bak vervolgens de plakken halloumi aan beide zijden mooi bruin.
Verdeel de slablaadjes over de borden en leg de nectarine, halloumi, avocado en bosuitjes erop.
Strooi de pijnboompitten (of cashewnoten) en de muntblaadjes erover en tot slot de dressing.
 
print recept nr. 301   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Cashewnoten gebruikt in plaats van pijnboompitten.
Recept gevonden op culinea.nl