salades

Geitenkaassalade met bramen avocado en pistachenoten

Ingrediënten
  • 2 stronkjes baby Romaine
  • 100 gram rucola slamelange
  • 1 komkommer in blokjes
  • 0,5 rode ui
  • 1 appel met schil, in dunne plakjes
  • 2 avocado’s in plakjes
  • 150 gram bramen
  • 100 gram Bettine geitenkaasbolletjes
  • Handje basilicum
  • 40 gram gepelde pistachenoten
  • Bramendressing:
  • 100 gram bramen
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
 
Bereiding

Mix alle ingrediënten voor de bramendressing met de staafmixer glad.
Haal de blaadjes van de baby romaine los en was ze. Dep ze droog en verdeel ze samen met de rucola slamelange over een grote schaal.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en verdeel deze over de salade.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schaaf het vruchtvlees wederom in dunne plakjes met een kaasschaaf. Uiteraard kan je het ook gewoon met een mes snijden.
Snijd de rode ui in halve ringen, de appel in plakjes en verdeel deze samen met de avocado-plakjes en de bramen over de salade.
Verdeel de bolletjes geitenkaas over de salade en voeg ook wat verse basilicum toe.
 
print recept nr. 300   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan