hartig gebak

Sticky uientaart met olijven en feta en bodem van niks

Ingrediënten
  • 2 grote rode uien, in halve ringen
  • Olijfolie
  • 100 gr feta
  • Handje zwarte olijven, grof gehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Roomkaas
  • Gedroogde oregano
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 140 gram bloem
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml water
  • Zout
 
Bereiding

Verwarm de oven met de pizzasteen erin voor op pizzastand 275 graden.
Maak van bloem, olijfolie, water en zout een soepel deeg. Rol het deeg zo dun mogelijk uit op bakpapier zoals bij de pizzabodem.
Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen ca. 5 minuten. Af en toe omscheppen.
Voeg de balsamicoazijn en suiker toe en laat op laag vuur 5 minuten koken tot het vocht gereduceerd en stroperig is. Laat afkoelen.
Bestrijk de deegbodem met een dun laagje roomkaas of crème fraîche en strooi er wat oregano over. Vervolgens verdeel je de uien erover en de olijven, kappertjes en de verkruimelde feta.
Bak de taart net als de pizza op de pizzasteen in 8 minuten gaar en krokant.
 
print recept nr. 299   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Het originele recept van Kitchenista.nl wordt gemaakt met bladerdeeg (oven op 220 graden).