salades

Parelcouscous met kip mango en avocado

Ingrediënten
  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 mango
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 kleine rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 1/2 theelepel chiliflakes
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 avocado
 
Bereiding

Snijd de kip in plakjes of reepjes en bak deze in een klein beetje olijfolie gaar. Voeg de cajunkruiden en een beetje zout toe. Laat afkoelen tot lauwwarm. Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel direct af met koud water.
Schil de mango en snijd er plakken van en vervolgens blokjes. De minder mooie stukken hak je fijn, dit is ongeveer ¼. Rasp de limoen boven de fijngehakte mango en pers deze er dan boven uit. Voeg de rode ui, chiliflakes, de honing en een beetje zout toe en eventueel een scheutje olijfolie. Maak er met de staafmixer een mooie dressing van.
Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en de komkommer in 4 delen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes en de lenteui in fijne ringetjes. Meng de groenten met de mango, kip en parelcouscous.
Voeg er de dressing aan toe en meng alles goed door. Proef en breng verder op smaak indien nodig. Schil de avocado, snijd er mooie plakken van en verdeel deze over de salade.
 
print recept nr. 296   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Oorspronkelijke recept gevonden op Lekkertafelen.nl