hartig gebak

Witloftaart met bodem van niks

Ingrediënten
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 stronken grote stronken witlof
  • 200 crème fraîche
  • 3 eetlepels geraspte belegen kaas
  • 100 gram gorgonzola
  • 140 gram bloem
  • 60 ml water
  • 60 ml olijfolie
  • Snufje zout
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.
Meng bloem, water, olijfolie en zout met een vork door elkaar tot zich een deegbal vormt. Met de hand nog even doorkneden tot een elastisch deeg.
Klaar is Kees! Rolt heel makkelijk uit in de vorm met een klein deegrollertje. Of gewoon met je vingers natuurlijk.
Deze hoeveelheid is voldoende voor een taartvorm van ongeveer 24 cm.
Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de witlof in de lengte in kwarten. Verwijder de kern en snijd de kwarten diagonaal doormidden. Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel er de abrikozen, in blokjes gesneden gorgonzola en witlof over. Bak de plaattaart in circa 40 minuten mooi goudbruin.
 
print recept nr. 294   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Ik had de blokjes abrikoos bovenop gelegd. Dat was een slecht idee, want die worden dan bijna zwart.
Het originele recept uit het magazine van Dirk van den Broek gebruikt bladerdeeg.
Dan is 20 minuten in de oven op 220 graden voldoende.