diversen

Bietenhummus

Ingrediënten
  • 350 g biologische kikkererwten in pot
  • 1 gekookte rode biet, fijngeraspt
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • 3 el tahin sesampasta
  • ½ tl zout
  • 5 el water
 
Bereiding

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.
Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen). Doe de rest samen met de geraspte biet en komijn in een hoge beker, voeg citroensap, knoflook, tahin, zout en water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus. Schep de hummus in een kom. Besprenkel eventueel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.
 
print recept nr. 289   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden in Allerhande.
Voeg voor groene hummus het sap en rasp van 1 limoen (in plaats van de citroen uit het basisrecept), 1 fijngesneden jalapeñopeper en 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) toe in plaats van biet en komijn en pureer.