salades

Avocado peer salade en gebakken halloumi

Ingrediënten
  • ijsbergsla en/of rucola
  • 200 gr halloumi, in plakken van 1 cm
  • 1 peer, in dunne plakjes
  • handje rozijnen, geweld en uitgelekt
  • 3 bosuitjes, in schuine stukjes
  • handje pecannoten, licht geroosterd
  • 1 avocado
  • citroensap
  • 1 blikje kikkererwten
  • zout en peper
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • honing naar smaak
 
Bereiding

Begin met de mosterd vinaigrette. Klop zout, peper en azijn in een kommetje en voeg vervolgens olijfolie en mosterd toe. Blijf kloppen tot een gebonden dressing (eventueel nog een beetje honing toevoegen).
Verhit een pan zonder olie en bak hierin de halloumi aan beide kanten goudbruin. Bak ze niet langer dan twee minuten per kant zodat de halloumi niet taai wordt.
Snijd de avocado in plakjes en marineer die in wat citroensap.
Meng de sla in een grote kom met de vinaigrette, ui, avocado, rozijnen, walnoten en peer door elkaar. Schep ook de kikkererwten erdoorheen indien je die toevoegt. Verdeel de halloumi over de salade. 
print recept nr. 287   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden op beaufood.nl