salades

Gele paprika en sinaasappelsalade

Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 1 handsinaasappel
  • ijsbergsla naar smaak
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 eetlepel honing
  • zout en peper
  • een paar lepels blanke rozijnen, geweld
  • taggia olijven
  • pecannoten, licht geroosterd
  • fetablokjes
 
Bereiding

Snijd wat ijsbergsla in repen en verdeel dit over een platte schotel.
Verwijder met een dunschiller de schil van de paprika. Schil de sinaasappel tot alle witte schil weg is. Snijd de sinaasappel in plakken en vervolgens in stukjes.
Verdeel paprika en sinaasappel over de ijsbergsla. Doe hetzelfde met de olijven, pecannoten, rozijnen en feta.
Klop een dressing van azijn, olie, mosterd, honing, zout en peper en schenk deze over de salade. 
print recept nr. 283   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan