salades

Kakisalade met mozzarella en pistachepesto

Ingrediënten
  • 3 kaki’s
  • 1 grote bol buffelmozzarella
  • Gemengde slablaadjes met rucola
  • 1 eetlepel pistachenootjes (gepeld)
  • 30 g boter (eventueel)
  • Pistachepesto:
  • 1 bosje basilicum
  • 2 eetlepels pistachenootjes (gepeld)
  • 1 knoflookteentje
  • ½ citroen
  • zout & peper uit de molen
  • ± 50-75 ml olijfolie
 
Bereiding

Pesto: Pureer de basilicumblaadjes met de staafmixer. Voeg pistachenootjes, knoflook uit de knijper, kneep citroensap, zout en peper toe, maal weer. Voeg net zoveel olijfolie toe als nodig is voor een mooie, vrij dunne saus, dat kan per keer nogal verschillen.

Haal de mozzarella vast uit de koelkast en scheur die in stukjes. Snij de kaki’s doormidden, verwijder de harde blaadjes en snij dan elke helft in 3 of 4 partjes. Als ze te hard zijn, kun je de partjes ook in wat boter om en om bakken tot ze wat zachter zijn. Verdeel de sla over 4 borden met de kaki’s en de mozzarella. Lepel de pistachepesto erover. Strooi de rucola erover plus de losse pistachenootjes. Besprenkel de salade nog met een scheutje olijfolie en wat citroensap en maal er nog wat verse peper over.

 
print recept nr. 280   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept uit Trouw van Karin Luiten (van Koken met Karin)