hartig gebak

Bladerdeegtaart met bietjes en geitenkaas

Ingrediënten
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 2 gekookte rode bietjes
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • Voor de topping:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • ½ theelepel honing
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • Handje gehakte walnoten of pecannoten
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden (geen hetelucht).
Rol het deeg uit op een bakplaat en vouw aan de randen 1 cm om.
Bestrijk het deeg met 1 eetlepel van de olijfolie.
Brokkel de geitenkaas over het deeg. Strooi de gehakte dille over de kaas.
Snijd de bietjes in dunne plakjes met de mandoline en leg ze op de geitenkaas.
Bestrijk de bietjes met de overgebleven olijfolie en maal er wat zwarte peper over.
Laat de taart in ca. 20 minuten gaar worden in de oven.
Meng voor de topping de olijfolie met de honing en balsamico azijn.
Sprenkel de dressing over de bietentaart en bestrooi met gehakte dille en walnoten.
 
print recept nr. 279   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden op lovemyfood.nl