hoofdgerecht

Kippendijen met zoetzure uien uit de oven

Ingrediënten
  • 500 g kipdijfilet
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 250 ml witte wijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels boter
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Dep de kip droog met keukenpapier en meng ze met de knoflook, 1 theelepel grof zeezout en de peper.

Doe de ui met de wijn, het laurierblad, het kaneelstokje en een snufje zout in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten inkoken tot de meeste vloeistof verdwenen is. Roer er de honing en de boter door.

Lepel het mengsel over de kip en zorg dat alles goed bedekt is. Doe de dijen, de uienmengeling en alle sappen op een met folie of bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 minuten tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht en gekaramelliseerd zijn.
 
print recept nr. 278   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Volgende keer de kippendijen in stukken snijden en eerst rondom bruin bakken en kruiden met zout en peper.