salades

Appelsalade met cranberries en brie

Ingrediënten
  • 100 gram gemengde bladsla met veldsla
  • 1 rode appel met schil
  • Citroensap
  • Brie, in blokjes gesneden
  • 1 handje gedroogde cranberries, geweekt
  • 1 handje pecannoten, licht geroosterd
  • Voor de vinaigrette:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 koffielepel cranberrysaus
  • zout en peper
 
Bereiding

Snijd de appel in hele dunne plakjes en zet die even weg in koud water met citroensap (tegen verkleuring).
Verdeel de sla over een platte schotel. Leg hierop een laagje appelplakjes, brie en pecannoten. Klop een dressing van de opgegeven ingrediƫnten en schenk die over de salade. Tot slot de geweekte cranberries toevoegen.
 
print recept nr. 277   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan