salades

Appelsalade met cranberries en brie

Ingrediënten
  • 100 gram gemengde bladsla met veldsla
  • 1 rode appel met schil, in blokjes gesneden
  • Brie (de Meaux), in blokjes gesneden
  • 1 handje gedroogde cranberries, geweekt
  • 1 handje wal(of pecan)noten, licht geroosterd
  • Voor de vinaigrette:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 koffielepel cranberrysaus
  • zout en peper
 
Bereiding

Verdeel de sla over een platte schotel. Leg hierop een laagje appelblokjes, brie en walnoten. Klop een dressing van de opgegeven ingrediënten en schenk die over de salade. Tot slot de geweekte cranberries toevoegen.
 
print recept nr. 277   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan