salades

Bloemkoolsalade van Ottolenghi

Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 90 ml raapzaadolie
  • 2 el sherry-azijn
  • ½ tl vloeibare honing
  • 1 tl dijonmosterd
  • 30 gram rozijnen (of meer)
  • 40 gram gemengde noten, geroosterd en grofgehakt
  • 100 gram blauwe druiven, gehalveerd
  • 80 gram rijpe cheddar of Goudse kaas, in blokjes
  • 20 gram bladpeterselie, grofgesneden
  • zout en zwarte peper
 
Bereiding

Verwarm de oven tot 220 graden. Vermeng de bloemkoolroosjes met de helft van de olie en hussel samen met 1/2 tl zout en versgemalen peper in een braadslee. Zet 25 minuten in de oven en roer af en toe even om.
Maak ondertussen de dressing door de rest van de olie te kloppen met de mosterd, de honing, de azijn en het zout. Roer er de rozijnen door en laat marineren.
Haal de bloemkool uit de oven en laat even afkoelen. Wij aten de salade lauwwarm en dat is heerlijk!
Meng vlak voor het opdienen de bloemkool met de druiven, de kaas, de hazelnoten en de peterselie. Giet er de dressing over, meng losjes door elkaar en dien op.
 
print recept nr. 264   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan