diversen

Rode uien marmelade

Ingrediënten
  • 6 grote rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 4 eetlepels rode wijn azijn
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
 
Bereiding

Verwijder de schil van de rode uien en snijd ze over de lengte doormidden. Snijd de halve uien in halve ringen van ongeveer een halve centimeter dik.

Zet een koekenpan op laag vuur en doe hier de olijfolie in. Voeg vervolgens de uien en een theelepel zout toe aan de pan en bak de uien gedurende 15 minuten tot ze zacht zijn. Roer regelmatig door.

Voeg dan de balsamico azijn, rode wijn azijn, maple syrup en basterdsuiker toe en meng dit door de uien. Laat alles nu 20 minuutjes pruttelen, tot het vocht is ingedikt tot een saus. Schep nu de rode uien marmelade op een bord en laat dit afkoelen.
 
print recept nr. 260   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan