salades

Chorizo en paprika salade met geitenkaas

Ingrediënten
  • Voor 1 persoon:
  • 100 gram chorizoworst, in plakjes gesneden
  • half rolletje geitenkaas
  • een handjevol snacktomaatjes, gehalveerd
  • zout en peper
  • oregano
  • olijfolie
  • 1 puntpaprika, in reepjes gesneden
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • olijfolie
  • lepeltje honing
  • gemengde slablaadjes
 
Bereiding

Meng de tomaatjes met olijfolie, peper, zout en oregano. Laat ze een half uurtje staan.
Bak de plakjes chorizo een paar minuutjes in een droge pan op heel laag vuur. Goed opletten, de chorizo is snel te hard (zwart) gebakken. De paprikareepjes in een scheut olijfolie langzaam bakken met een teen knoflook.
Leg wat slablaadjes op een bord en verdeel hierover de paprikareepjes en de tomaatjes. Tot slot verdeel je de geitenkaas erover en de chorizo. Naar smaak een lepeltje honing erover druppelen.
 
print recept nr. 259   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden bij Ellen kookt en bakt.