salades

Kipsalade met appel en cottage cheese

Ingrediënten
  • 1 appel, met schil, in dunne plakjes
  • 1 rode puntpaprika, in dunne ringen
  • 2 tomaten, zonder zaad en in partjes
  • Tijm
  • 200 gram ijsbergsla
  • 75 gram rucola
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram (gerookte) reepjes kip
  • 4 eetlepels cottage cheese
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
 
Bereiding

Appelpartjes in koud water met citroensap tot gebruik in de koelkast zetten.
Tomaten marineren in olijfolie, zout, peper en een beetje gedroogde tijm.
Klop een dressing van azijn, olijfolie, zout en peper.
Rucola en ijsbergsla over een platte schotel verdelen. 2 eetlepels dressing erdoor scheppen.
Appelplakjes, kip, paprika en tomaat erover verdelen en de rest van de dressing.
Tot slot nog wat cottage cheese toevoegen.
 
print recept nr. 252   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan